Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

10 Idea Foto Instagram di Kellie's Castle!

12:41:00 PTG Hasif Hamsyari 43 Comments Category : ,

Seram tapi sangat Instagram-worthy. Itu pandangan cukup tepat pada aku. Lebih daripada memiliki nilai sejarah dan kisah-kisah seram yang didendangkan zaman-berzaman, Kellie's Castle mempunyai nilai vintaj yang menjadikannya lokasi pilihan bukan setakat pada para pengantin, bahkan para Instagrammers!

Kellie's Castle is effortlessly beautiful. Cukup dengan telefon pintar, korang boleh dapatkan banyak shot yang cukup menarik di segenap ruang binaan istana ini. Silap hari bulan, boleh jadi stok untuk pos Instagram selama sebulan!

Dengan banyak ruangan yang cantik, boleh jadi pening juga memikirkan shot terbaik. Sebab itu aku rangkumkan pilihan daripada Instagram menggunakan #KelliesCastle dan lokasi Kellie's Castle untuk kemudahan korang. Supaya nanti, tak adalah terbuang masa memikirkan posing, lokasi dan angle terbaik!


1. Ruang tangga pun boleh bergaya

A post shared by Xiiao Qi (@xiiao_94) on

2. Apa yang penting? Perfect Timing!

A post shared by Cl_leoc (@cl_leoc) on

 3. Wow! Satu gambar menceritakan semuanya!

A post shared by Carolgraphy (@partofcarol) on

4. Sedikit filter untuk efek lebih menarik!


5. Antara port wajib!

A post shared by emasputih90 (@emasputih90) on

6. Fuh! Dah macam cover album!


7. Hmm... Tak ramai tahu spot ni!


8. Efortlessly beautiful.... Indeed.

A post shared by NY 👑 (@noneyyusof) on

9. Wow! 'A' for effort!

A post shared by Louis (@louisleecs) on

10. Ala-ala 'Dirgahayu' dah...

Bonus: Nope. It's not actually that dangerous lah... 


Jadi, mana satu pilihan korang? Tuliskan di ruangan komen.

Sebenarnya ada banyak lagi idea yang boleh korang jadikan rujukan kalau nak bergambar dengan penuh bergaya kat sini. Tapi aku harap idea yang dikongsikan ini dapat membantu korang dalam trip ke Kellie's Castle akan datang.

RELATED POSTS

43 komen

  1. Pernah ke Kellie's Castle? Apa pendapat korang tentang tempat tu? Kongsilah kat sini!

    BalasPadam
  2. Tak pernah pergi lagi Kellie's Castle. Cantik dan kreatif gambar-gambar nih. Tak tahu nak pilih yang mana. Nak pilih semua boleh ☺☺

    BalasPadam
  3. Tak pernah jejak ke sini..Padahal kalau nk balik kg,lalu je depan ni..tapi x singgah pun..hehe..anyway,semua cantik2 gmbr tu..semua pun favourite...

    BalasPadam
  4. Semua tu cantik..semua pun akak suka..nanti nak pi la kat sini..mesti cantik2 gambar kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah cantik kak. Segenap ruangnya boleh digunakan. Bergantung kreativiti je. Hihi

      Padam
  5. Tak pernah lagi ke Kellie's Castle ni...
    Takut pulak kang x psai2 bwak baby tu kena sampuk plak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha. Boleh je pergi lain kali atau bila berkesempatan. 😃

      Padam
  6. Thanks for the tips. It is indeed creative.

    BalasPadam
  7. alamak tooo late for me. i sudah pi, if not boleh ikut all the poses dekat sini! haha

    YourFinanceDoctor

    BalasPadam
  8. Belum pernah lagi ke Kellies Castle ni, memang ada jugak impian nak ke sana tapi tak ada sape nak bawak huhuhu. Kalau lah nanti dapat ke sana, nak ikut lah cara tangkap gambaq cam gitu...cantik...hehehe. Tq tau for sharing

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hihi. Nanti kenalah singgah kak. Memang best!

      Padam
  9. Kak Ainy belum pernah lagi tapi menarik je tempatnya. Next time boleh plan pergi insyaAllah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harus kak! Bolehlah bergambar banyak-banyak! 😉

      Padam
  10. Gambar dah cantik. Ce tanya mereka guna kamera apa. Geram betul tengok filter cantik camtu. Huwaaaa!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha kamera tak sure pula tapi boleh je guna kamera phone ni. Hihi

      Padam
  11. Pandai semua cari port mengancam ye hahaha memasing kreatif sangat-sangat

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha. Di sini memang mengembangkan minda kreatif masing2!

      Padam
  12. Menariknya gambar-gambar tu!Setakat ini belum berkesempatan singgah lagi ke Kellie Castle di Perak, selalu lalu sahaja bila dalam perjalanan ke Manjung, Perak.

    BalasPadam
  13. Masa nak pi cameron ingat nak pi Castle tapi tak sempat. Turun2 dah malam. Betui2 perfect timing akan bgi picture menarik taw.

    BalasPadam
  14. Wehhh cantiknya kualiti gaba awak...
    Siyes berbakat besar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ini gambar dari Instagram. Itulah. Tertarik sangat dengan gambar diorang.

      Padam
  15. I amik gambar kat Haunted Walkway tu, memang nampak cantik sangat. Tapi memang takkan datang ke situ senja. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Walkway tu satu kewajipan kalau ke sini! Haha. Apapun kalau senja tu memang seram jugalah.

      Padam
  16. Nice one. Actually tu building tu nampak kosong je kan? terpulang pada kreativiti kita nak ambik gambar macam mana. Nak cantik kenalah plan sebelum datang kat sini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul! Saya sendiri kalau ke sesuatu tempat tu buat kajian juga. Terutama bagaimana nak bergambar. Hihi

      Padam
  17. Gambor #7 tu geruun sikit nengook , tetiba nampak muka tercongok kat tingkap hahaha, akak tak pernah lagi ke situ, ni kalau ada peluang ke sana, nak pinjam kamera adik lah so dapat amik gambar yang lebih jelas dan menarik

    BalasPadam
    Balasan
    1. nombor enam tu ke? hihi. harus kak. ini ideanya saja, tapi kalau sampai sana mesti dapat banyak lagi idea bergambar. :)

      Padam
  18. Hehehe nice gilerrr! Pnh sggah skli tgk dr jauh je bye hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaa rugilah! Nanti kena singgah, lagipun sesuai sangat untuk fashion blogger berOOTD kat sini tau. haha

      Padam
  19. Saya suka no 2. Nak dapat perfect timing tu susah wooo :)

    BalasPadam
  20. pernah kesini sekali, tu pun sebab join trasure hunt, so x sempat nak berfoto bagai huhu. rugi plak rasa.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe maknanya nanti kenalah singgah lagi! haha

      Padam

Tinggalkan komen di sini.